De 'Dutch Destroyer' heeft geen potten kunnen breken bij zijn terugkeer op Old Trafford. Jaap Stam ging met Reading kansloos onderuit bij Manchester United: 4-0.

De nederlaag voor Stam in de FA Cup-ontmoeting met zijn oude werkgever, de Reading-manager speelde tussen 1998 en 2001 voor de Mancunians, tekende zich al snel af. 

Manchester United verloor geen enkele van zijn voorgaande 24 ontmoetingen met een club van het tweede niveau, en binnen een kwartier was het duidelijk dat die reeks verlengd zou worden.

Jubileumgoal Rooney
Wayne Rooney zorgde na zeven minuten voor de 1-0, een jubileumtreffer voor de rossige spits, waarna Anthony Martial de wedstrijd acht minuten later zo goed als besliste. De Fransman schoot simpel raak na een een-tweetje met Rooney.

In de tweede helft tilde Marcus Rashford de stand met twee goals naar 4-0, waarbij Ali Al-Habsi zich de tweede mocht aanrekenen. De Reading-doelman maaide kolderiek over de bal, waarna Rashford simpel binnen schoot.

Vijf Nederlanders
Daley Blind had een basisplaats bij Manchester United, waar Timothy Fosu-Mensah een kwartier voor tijd inviel. Memphis Depay behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Stam deed bij Reading vanaf het begin een beroep op Joey van den Berg en Roy Beerens. (FOX Sports)

Real Madrid speelt met Granada

7 januari 2017
Real Madrid speelt met Granada
Real Madrid heeft zaterdag een overtuigende start van het nieuwe jaar gemaakt. De koploper van La Liga won met 5-0 van laagvlieger Granada.