Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Djokovic knokt zich via Murray naar tweede titel in Doha

7 januari 2017
Novak Djokovic heeft op schitterende wijze voor de tweede keer het ATP-toernooi van Doha gewonnen. De Serviër won in drie sets van z'n rivaal Andy Murray: 6-3, 5-7, 6-4.

Vooraf verheugde het publiek zich op een kraker, tussen de nummers één en twee van de wereld. Maar het duurde lang voordat het spannend werd. Murray begon slordig en gaf zijn tegenstander veel te veel cadeau.

Met name op eigen service had de Schot het lastig. Op de belangrijke punten gaf de nummer één van de wereld niet thuis. Djokovic brak de service van Murray en haalde de set eenvoudig binnen.

Op dat moment leek het voor Murray al lastig om te winnen, aangezien hij de negentien (!) voorgaande keren niet van Djokovic wist te winnen als hij de eerste set verloor.

Murray knokt
Kansen op de zege kreeg Murray in Qatar echter wel. Bij 3-3 leverde de Wimbledon-kampioen zijn servicegame met twee dubbele fouten nog in, maar daarna knokte Murray zich terug.

Djokovic leek bij 5-4 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar hij liet drie matchpoints onbenut. Daar profiteerde Murray, hij brak de service en greep de set: 7-5.

Die klap leek Djokovic niet meer boven te komen. In de derde set had Murray het initiatief en de Serviër leek wat pijntjes te hebben. Maar een opleving op 3-3 leverde de titelverdediger een break voorsprong op die hij niet meer uit handen gaf.

Australian Open
In Doha bereidden de tennissers zich voor op de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar dat volgende week begint. Djokovic probeert daar z'n zevende titel te pakken, Murray won de beker nog nooit. (FOX Sports)

Gerelateerd