Arsenal heeft op het allerlaatste moment voorkomen dat het op herhaling moet in de derde ronde van de FA Cup.

De ploeg van coach Arsène Wenger won in de slotminuut op bezoek bij Preston North End, dat uitkomt in het Championship, met 2-1 en voorkwam daarmee een 'replay'.

Preston North End zorgde voor een flinke verrassing door al in de zevende minuut de 1-0 op het scorebord te zetten. Callum Robinson profiteerde van geklungel in de defensie van de Londenaren.

Aaron Ramsey bracht Arsenal vlak na rust op gelijke hoogte. Een aanval over veel schijven van de Engelse topclub belandde bij de international van Wales, die hard binnenschoot.

Wat Arsenal daarna ook probeerde, de thuisploeg hield stand. Tot in de 89e minuut. Oliver Giroud kreeg de bal na een slim hakje van Lucas Pérez. De Franse spits liet doelman Chris Maxwell van Preston vervolgens kansloos.

Belangrijk
Giroud heeft zich in de afgelopen wedstrijden van onschatbare waarde getoond voor Arsenal. De Franse aanvaller voorkwam vorige week dat Arsenal onderuit ging tegen Bournemouth door in de slotfase de 3-3 te maken.

Twee dagen eerder maakte hij tegen Crystal Palace met zijn hak een wondergoal die de hele wereld overging. Eerder in het seizoen had Giroud met een laat doelpunt tegen Manchester United ook al een punt gered. (FOX Sports/ANP)