Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - © Pro Shots

Van der Poel en Vos grijpen nationale titel

8 januari 2017
Mathieu van der Poel is in Sint-Michielsgestel voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen geworden.

De 21-jarige veldrijder van Beobank-Corendon was zoals verwacht een klasse apart en reed het grootste deel van de wedstrijd op het modderige parcours alleen voorop. Corné van Kessel pakte het zilver en het brons was voor Joris Nieuwenhuis.

Van der Poel werd niet meer gehinderd door een nekblessure, die hij vorige week had opgelopen bij een val in de cross van Loenhout.

Van Kessel was de man die het tempo in de beginfase bepaalde. Het ging te hard voor Lars Boom. Nieuwenhuis, Van der Poel en Van Kessel kwamen na twee ronden nog gedrieën over de finish, maar snel daarna ging de titelverdediger er alleen vandoor.

Vos

Marianne Vos pakte voor de zesde keer in haar loopbaan de Nederlandse titel bij de vrouwen. De Brabantse, die deze winter na twee jaar afwezigheid terugkeerde in de modder, beheerste de wedstrijd van start tot finish.

Op ruime afstand van de winnares pakte Lucinda Brand het zilver. Sophie de Boer werd derde. Titelverdedigster en wereldkampioene Thalita de Jong speelde geen rol in de strijd om de medailles. (FOX Sports/ANP)