Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers (links)
Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers (links) - © ANP

Packers kleineren Giants dankzij 'Hail Mary' Rodgers

9 januari 2017
Weinig wees er na 26 minuten op dat Green Bay Packers een eclatante zege zou boeken op New York Giants, in de NFL-wildcardronde. Na vier kwarten stond er echter een indrukwekkende 38-13 eindstand op het bord.

Met een kleine vier minuten te gaan in het tweede kwart draaiden de Packers het gas vol open; vijf touchdowns en een fieldgoal in acht possessions bliezen de Giants omver. Met als absoluut hoogtepunt een Hail Mary van Aaron Rodgers.

De quarterback van de Packers verzond een prachtige pass over 42 yards naar Randall Cobb, die een verdediger uit de weg duwde en al vallend voor zes punten tekende.

Het effect van Rodgers' derde Hail Mary in de laatste dertien maanden was enorm. De Giants hadden reden te voelen dat ze de eerste twee kwarten domineerden, maar gingen plotseling met een 14-6 achterstand het derde kwart in. Een mentale dreun van jewelste, die de New Yorkers niet meer te boven kwamen.

De Packers stuiten in de volgende ronde op Dallas Cowboys, de beste ploeg van de National Conference. Tijd voor een schietgebedje, wellicht. (FOX Sports)

Overige uitslagen NFL-wildcardronde:
Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins 30-12
Seattle Seahawks - Detroit Lions 26-6
Houston Texans - Oakland Raiders 27-14