Erik ten Hag
Erik ten Hag - © Pro Shots

Ten Hag verlengt, Van Schaik weg bij FC Utrecht

10 januari 2017
Erik ten Hag heeft zijn verbintenis als trainer van FC Utrecht verlengd met drie jaar. Algemeen directeur Wilco van Schaik vertrekt na dit seizoen.

De 46-jarige Ten Hag kwam in de zomer van 2015 naar de Domstad, na twee seizoenen gewerkt te hebben bij Bayern München. Daar leidde hij de reserves.

In zijn eerste jaar eindigde Ten Hag, tevens voormalig speler van Utrecht, met de club op een verdienstelijke vijfde plaats. In de finale van de play-offs bleek Heracles Almelo te sterk. Ook werd de bekerfinale bereikt, waarin werd verloren van Feyenoord.

Momenteel staat Ten Hag met zijn team op een zesde positie. "Het is duidelijk dat ik erg blij ben met mijn keuze voor FC  Utrecht. Ik voel mij zeer prettig in de samenwerking met de mensen binnen FC Utrecht. We hebben ons als club, staf en selectie verbeterd. Er zijn nog zoveel kansen en mogelijkheden om deze selectie, maar ook de opkomende jeugdtalenten, verder door te ontwikkelen."

"Voor de club liggen er voldoende uitdagingen. Onze supporters verdienen het dat de club deze uitdagingen aangaat. FC Utrecht heeft zich hieraan gecommitteerd en dat was voelbaar tijdens de gesprekken die ik met de club heb gehad. Ik ben enorm blij met dit vertrouwen en dit contract", aldus Ten Hag.

Van Schaik
Algemeen directeur Wilco van Schaik maakte bekend na dit seizoen te stoppen. Hij is sinds september 2011 werkzaam bij FC Utrecht.

"Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen”, zegt Van Schaik. "Er komt na bijna zes jaar weer een nieuwe periode voor FC Utrecht aan. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben."

"Maar andere doelen zijn nog niet bereikt, ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid." (FOX Sports)