Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Nederlands tennissucces Down Under

11 januari 2017
Robin Haase heeft woensdag gestunt op het ATP-toernooi van Auckland. De Nederlander verraste in de tweede ronde viervoudig winnaar David Ferrer: 2-6, 6-4, 7-6.

Ferrer won het evenement in Nieuw-Zeeland voor het eerst in 2007, waarna hij tussen 2011 en 2013 drie keer op rij de beste was. De als derde geplaatste Spanjaard, die een bye in de eerste ronde had, begon tegen Haase opnieuw sterk aan het toernooi.

Ferrer pakte eenvoudig de eerste set na een dubbele break, maar moest vervolgens toezien hoe Haase zich knap terugknokte in het tweede bedrijf. De nummer 58 van de wereld sloeg meteen door de service van zijn opponent heen en hield in het verloop van de set zijn voorsprong vast.

De twee leverden in de beslissende set allebei een keer hun opslag in, waarna Haase in de tiebreak het koelbloedigste bleek. Hij treft in de kwartfinales de Portugees João Sousa, de nummer 44 van de wereld.

Bertens eenvoudig verder
Ook Kiki Bertens is op dreef aan de andere kant van de wereld. De Wateringse was in de tweede ronde van het WTA Hobart International veel te sterk voor Galina Voskoboeva.

Bertens, de topseed in Australië, rekende binnen vijf kwartier af met haar tegenstandster uit Kazachstan: 6-1, 6-4. Ze speelt in de kwartfinales tegen de Belgische Elise Mertens. (FOX Sports)

De partij tussen Robin Haase en João Sousa in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Auckland zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 00.30 uur op FOX Sports 2.

De partij tussen Kiki Bertens en Elise Mertens in de kwartfinales van het WTA Hobart International zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur op FOX Sports 4.