Stacey in de vierde etappe
Stacey in de vierde etappe - © FOXSports.NL

Trucker Stacey stapt woedend uit 'amateuristische' Dakar Rally

12 januari 2017
Trucker Hans Stacey heeft donderdag de Dakar Rally boos verlaten.

De gelouterde coureur van Eurol Veka MAN had een startbewijs om als twaalfde truck te beginnen aan de tiende etappe, maar op de aangewezen starttijd werd hem die in Chilecito geweigerd. De eindwinnaar van 2007 besloot daarop de strijd te staken.

In de gemengde startopstelling van auto’s en trucks zou Stacey volgens de lijst van de starters pas als 99ste (35ste truck) mogen beginnen aan de etappe. "Levensgevaarlijk", foeterde Stacey.

Amateuristisch zootje
"Vorig jaar heb ik deze etappe gewonnen. Ik rijd vele malen harder dan wat er vlak voor me zou starten. Ik ben als een klein kind aan de kant gezet. Het is niet te geloven wat een amateuristisch zootje het is. Als het zo moet, kap ik ermee. Ik ben er helemaal klaar mee."

In de achtste rit verloor Stacey door versnellingsbakproblemen veel tijd. Als nummer zes van het klassement had hij het recht bij de volgende etappe meteen na de top tien te starten. De jury besliste echter anders. De negende etappe ging woensdag om logistieke redenen niet door.

Zaterdag vindt de laatste etappe van de 38ste editie van de befaamde rally plaats. De finish ligt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd