Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens loot Lepchenko, Haase tegen Zverev

13 januari 2017
Kiki Bertens moet het in de eerste ronde van de Australian Open opnemen tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko.

Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen. Bertens is bij het eerste Grand Slam-toernooi van dit jaar als negentiende geplaatst.

De Wateringse speelde twee keer eerder tegen de in Oezbekistan geboren Lepchenko. Vorig jaar versloeg Bertens haar in Rome. In 2014 was de zege in Sydney voor Lepchenko.

Robin Haase speelt tegen de als 24ste gerangschikte Duitser Alexander Zverev. De twee stonden een keer eerder tegen over elkaar. Dat was in 2014 in Hamburg, de winst ging toen naar Zverev.

Djokovic en Murray
Titelverdediger Novak Djokovic heeft in Melbourne niet de makkelijkste tegenstander geloot. De zesvoudig winnaar uit Servië treft in de eerste ronde de Spanjaard Fernando Verdasco, voormalig toptienspeler.

De twee speelden al dertien keer tegen elkaar, de laatste ontmoeting was vorige week in Doha, toen Djokovic met moeite won.

Andy Murray, de aanvoerder van de wereldranglijst en daarmee als eerste geplaatst voor de Australian Open, tennist zijn eerste partij tegen de Oekraïner Ilja Martsjenko, de nummer 93 van de wereld. De Brit stond al vijf keer in de finale in Melbourne, maar won geen enkele keer.

Op het vrouwentoernooi speelt Angelique Kerber, de Duitse kampioene van vorig jaar, in de eerste ronde tegen Lesia Tsoerenko uit Oekraïne.

Serena Williams begint de Australian Open tegen het Zwitserse talent Belinda Bencic. Williams jaagt in Melbourne op haar 23ste Grand Slam-titel.

De Australian Open wordt van 16 januari tot en met 29 januari gespeeld. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd