WTA Sydney - Radwanska laat zich verrassen door Konta

WTA Sydney prooi voor Konta

13 januari 2017
Johanna Konta heeft het WTA-tennistoernooi in Sydney vrijdag overtuigend op haar naam geschreven.

De Britse, als zesde geplaatst, ontdeed zich in de finale van Agnieszka Radwanska. Het werd 6-4, 6-2, na bijna anderhalf uur spelen.

Het is de eerste keer dat Konta in Sydney zegeviert. Ze volgt Svetlana Kuznetsova op als titelhouder. De Poolse Radwanska won het toernooi in 2013.

In de eerste set ging de partij lange tijd gelijk op, maar daarna kwam Radwanska, als tweede geplaatst, er niet meer aan te pas.

Konta liep in het tweede bedrijf uit naar 4-0 en wist die voorsprong te behouden. De Poolse nummer drie van de wereld deed nog iets terug, maar de zege ging naar de mondiale nummer tien.

Konta en Radwanska stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Vorig jaar won de Poolse beide ontmoetingen in Peking en Cincinnati.

Hobart
Bij het WTA-toernooi in Hobart gaat de finale tussen de Belgische qualifier Elise Mertens en de Roemeense Monica Niculescu.

Mertens, die de halve finale bereikte door Kiki Bertens in de kwartfinale te verslaan, was in haar halve eindstrijd te sterk voor de Kroatische Jana Fett: 6-4, 6-0.

Niculescu bereikte de finale via een zogenoemde walkover, doordat haar opponente Lesia Tsurenko uit Oekraïne zich voor de halve finale had afgemeld. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd