Dak Prescott
Dak Prescott - © ANP

Volop vuurwerk verwacht tijdens play-offs NFL

13 januari 2017
Na de eenzijdige wildcardronde is het in de NFL tijd voor de topploegen om hun aspiraties kracht bij te zetten. Atlanta Falcons, New England Patriots, Kansas City Chiefs en Dallas Cowboys komen dit weekend in actie tijdens de divisional play-offs.

De beste teams van het reguliere seizoen treffen met Seattle Seahawks, Houston Texans, Pittsburgh Steelers en Green Bay Packers de vier succesvolle ploegen uit het wildcardweekend. De winnaars van de aankomende duels plaatsen zich voor de Conference Championships, de laatste horde voor de Super Bowl.

Atlanta Falcons-Seattle Seahawks
Met het duel tussen de Falcons en de Seahawks staat er zaterdag meteen een kraker op de rol. De winnaars van de NFC South en NFC West gaven elkaar dit seizoen vrijwel niets toe. De formatie uit Atlanta, die over een van de beste aanvalslinies van de NFL beschikt, won elf wedstrijden en verloor er vijf. Seattle deed het net iets minder met tien zeges, vijf nederlagen en een gelijkspel.

De Seahawks waren tijdens het reguliere seizoen nipt met 26-24 te sterk voor de komende tegenstander na een knappe comeback in het vierde kwart. De Super Bowl-winnaar van het seizoen 2013/2014 lijkt na een wisselvallig slot van de jaargang op tijd in vorm. Seattle drong door tot de play-offs dankzij een 26-6 zege op Detroit Lions tijdens het wildcardweekend.

New England Patriots-Houston Texans
Ondanks het feit dat de Texans de sterkste verdediging van de NFL hebben, zullen ze met knikkende knieën naar Massachusetts afreizen. De kampioen van de AFC South ging in Week 3 met liefst 27-0 onderuit bij de beste ploeg van de afgelopen competitie. Dit terwijl New England-quarterback en superster Tom Brady op dat moment nog een schorsing uitzat.

Houston boekte vorige week een ticket voor de play-offs met een 27-14 overwinning op Oakland Raiders. Ze zullen van goeden huize moeten komen willen ze hun naseizoen nog verder verlengen. De Patriots hopen dit jaar op hun vijfde Super Bowl aan de hand van Brady, die dit seizoen de quarterback werd met de meeste overwinningen in de NFL achter zijn naam (205).

Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers
Na een matige eerste helft van het seizoen werden de Steelers al bijna afgeschreven, maar na een knappe reeks overwinningen is de ploeg weer helemaal terug. Pittsburgh won de laatste zeven wedstrijden van het reguliere seizoen en legde vervolgens in de wildcardwedstrijd Miami Dolphins met 30-12 over de knie.

De Chiefs zullen echter van een andere orde zijn. De winnaar van de AFC West verloor slechts twee van zijn laatste twaalf wedstrijden en lijkt dit seizoen een serieuze kanshebber voor de eerste hoofdprijs sinds 1969.

Dallas Cowboys-Green Bay Packers
De ogen bij de clash tussen de Cowboys en de Packers zullen met name gericht zijn op Dallas-quarterback Dak Prescott. De 23-jarige spelverdeler maakte indruk tijdens zijn eerste seizoen als vervanger van de geblesseerde Tony Romo. Hij evenaarde het rookie-record met dertien overwinningen tijdens de reguliere competitie en mag het nu voor het eerst laten zien in het naseizoen.

De Packers hebben met Aaron Rodgers eveneens een van de beste quarterbacks van de NFL op het veld staan. De Super Bowl-winnaar van 2010/2011 gaf dit seizoen leiding aan een van de sterkste aanvalsformaties van het afgelopen jaar. Green Bay greep een wild card dankzij vijf zeges in de laatste vijf wedstrijden en pakte vorige week New York Giants in met 38-13. (FOX Sports)

Atlanta Falcons-Seattle Seahawks, zaterdag 22.35 uur (FOX Sports 2)
New England Patriots-Houston Texans, zondag 02.15 uur (FOX Sports 2)
Dallas Cowboys-Green Bay Packers, zondag 22.40 uur (FOX Sports 2)
Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers, maandag 02.20 uur (FOX Sports 2)

Gerelateerd