Gervane Kastaneer in actie tegen Mainz 05
Gervane Kastaneer in actie tegen Mainz 05 - © Pro Shots

ADO-aanvaller Kastaneer op weg naar Mainz

13 januari 2017
ADO Den Haag raakt Gervane Kastaneer vrijwel zeker kwijt aan Mainz 05. "Een geweldige beloning voor hem", aldus Zeljko Petrovic tegenover FOX Sports.

Beide clubs zijn momenteel in onderhandeling over een overgang van de 20-jarige aanvaller, die over een aflopend contract beschikt bij de Eredivisionist. De verwachting is dat de transfer op korte termijn wordt afgerond.

ADO-trainer Petrovic gunt Kastaneer de overstap. "Dit is de kans van zijn leven. In het onderlinge oefenduel in Marbella speelde hij geweldig. Gervane is een topjongen en heeft hier keihard voor gewerkt. Ik gun het hem."

Naast Kastaneer vertrekt Hector Hevel ook vrijwel zeker bij ADO. De middenvelder wordt medisch gekeurd op Cyprus, bij AEK Larnaca.

Smaller
Daardoor wordt de selectie van Petrovic, inclusief de blessuregevallen, steeds smaller. "Wat kan ik doen? Het is het leven van een trainer. Wij waren ver met Bryan Verboom, die uiteindelijk voor Roda JC koos. Het is duidelijk dat wij in ieder geval nog een linksback en een spits nodig hebben."

Daarmee doelt de coach ook op de afwezigheid van Mike Havenaar, die in Japan een virusinfectie heeft opgelopen. "Ik hoop dat hij eind deze maand terug is, maar dan moet hij nog opgetraind worden. Het duurt dus nog wel even voordat Mike helemaal fit is", aldus Petrovic. (FOX Sports)