Oussama Assaidi
Oussama Assaidi - © FOXSports.NL

Twente nog zonder aanwinst Assaidi tegen Vitesse

13 januari 2017
FC Twente kan bij de hervatting van het seizoen, zondag tegen Vitesse, niet beschikken over aanwinst Oussama Assaidi.

De Marokkaanse aanvaller wacht nog op vrijgave van zijn vorige club, Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. Tot dat geregeld is, mag Assaidi niet spelen voor de Tukkers.

Trainer René Hake beslist zaterdag of Kamohelo Mokotjo meegaat naar Arnhem. De Zuid-Afrikaanse middenvelder ontbrak tijdens het trainingskamp van Twente in Spanje vanwege problemen met zijn reisdocumenten, waardoor hij Zuid-Afrika niet uit kon.

Mokotjo sloot eerder deze week alsnog aan in Enschede. FC Twente moet het tegen Vitesse zeker stellen zonder aanvaller Chinedu Ede en reservekeeper Sonny Stevens, die herstellende zijn van blessures.

Nakamba
De thuisploeg uit Arnhem mist voorlopig middenvelder Marvelous Nakamba, die met Zimbabwe meedoet aan het toernooi om de Afrika Cup. De Braziliaanse aanvaller Nathan revalideert van een knieblessure. Dat deed de huurling van Chelsea eerst bij de Engelse club, maar inmiddels weer in Arnhem.

Het is bijna vijf jaar geleden dat Twente op bezoek in Arnhem de volle buit pakte. Leroy Fer, Luuk de Jong, Ola John en Nacer Chadli bezorgden de formatie uit Enschede in februari 2012 een 1-4 zege. Mike Havenaar zorgde voor de eretreffer namens Vitesse. (FOX Sports/ANP)