Feyenoord heeft, met de nodige moeite, de eerste horde van de tweede seizoenshelft genomen. Op bezoek bij Roda JC won de koploper met 0-2, dankzij treffers van Dirk Kuijt en Eljero Elia.

Zonder aanjager Karim El Ahmadi – met Marokko op de Afrika Cup actief – speelde Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal een lastige wedstrijd. De mannen van Giovanni van Bronckhorst creëerden weinig goede kansen: alleen Steven Berghuis kon tweemaal, zonder al te veel succes, uithalen vanuit een gevaarlijke positie.

De beste kans van het eerste bedrijf was zelfs voor Roda. Tom Van Hyfte schoot de bal vlak voor rust van dicht bij tegen de lat. De Limburgers leken na de pauze in de wedstrijd te groeien, maar op het moment dat het thuispubliek in een driepunter leek te geloven, sloeg Feyenoord toe.

Aanvoerder Kuijt schoot de bal hard in de bovenhoek, een treffer waar een buitenspelluchtje aan vast zat.

 

De jarige Nicolai Jørgensen miste vervolgens een dot van een kans op een tweede treffer van Feyenoord. Die misser maakte de Deense goalgetter in de slotfase goed: hij bediende Elia die Roda JC de nekslag toebracht: 0-2.

Waar Feyenoord nog minstens een week koploper is, weet Roda dat het ook de negentiende speelronde ingaat als voorlaatste. De formatie uit Kerkrade heeft een punt voorsprong op Go Ahead Eagles, dat vrijdag met 1-3 verloor van AZ. (FOX Sports)