Justin Kluivert (links) met Hakim Ziyech
Justin Kluivert (links) met Hakim Ziyech - © Pro Shots

"Kluivert was veruit de beste speler tegen PEC"

16 januari 2017
Justin Kluivert liet een uitstekende indruk achter tijdens zijn debuut in Ajax 1, op bezoek bij PEC Zwolle.

De pas 17-jarige buitenspeler mocht al in de 39e minuut invallen vanwege de blessure van Amin Younes, een wissel waarvan de Amsterdammers er absoluut niet op achteruit gingen.

"Wij hebben hem zelf ook in de jeugd gehad en toen was het al een bijdehandje. En hier laat hij het ook zien", is Ronald de Boer, voormalig jeugdtrainer van Ajax, in Dit was het Weekend lovend over Kluivert junior. "Hij schroomt niet om direct de actie te maken"

Begenadigd dribbelaar
De jongeling zette tegen PEC zes dribbels in en kwam alle zes de keren zijn directe tegenstander voorbij.

"Het is een jongen met heel veel techniek, hij kan heel goed dribbelen en heeft ook het gevoel voor de steekpass", aldus De Boer. "En hij ziet er fragiel uit, maar is heel snel. De bal is zijn vriendje, alles is voetbal, op souplesse."

'Veruit de beste'
"Hij was veruit de beste speler tegen PEC", oordeelt Kenneth Perez over het talent, die met zijn 17 jaar en 255 dagen 167 dagen jonger was dan vader Patrick, tijdens diens Eredivisie-debuut in augustus 1994.

De Kluiverts zijn pas de vierde vader en zoon die beiden voor Ajax 1 in actie kwamen. Daley en Danny Blind gingen het tweetal voor, net als Wim Anderiesen senior en Wim Anderiesen junior en Theo Brokmann senior en Theo Brokmann junior. (FOX Sports)