Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens onderuit in eerste ronde Australian Open

16 januari 2017
Voor Kiki Bertens heeft de Australian Open slechts een ronde geduurd. De enige Nederlandse deelneemster op Melbourne Park moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 7-5, 7-6 (5).

De als negentiende geplaatste Wateringse had zeker kansen tegen de sterk spelende Lepchenko, maar kwam op belangrijke momenten te kort.

Effectiviteit
De Amerikaanse nummer 88 van de wereld gaf Bertens vooral een lesje in effectiviteit. Van de zeven breakkansen benutte Lepchenko er vier. Bertens kreeg maar liefst vijftien mogelijkheden om de service te breken van haar opponente, maar wist daar slechts driemaal raad mee.

Bertens begon nog goed aan de partij op de eerste dag van het grandslamtoernooi in Melbourne. Ze brak de Amerikaanse in de derde game. Een game later werd ze echter weer terug gebroken. Lepchenko plaatste op haar beurt een break in de achtste game maar liet het toen nog na om de set naar haar toe te trekken.

Op 5-5 kreeg Bertens liefst vijf breakpunten maar verzuimde deze te benutten. Moegestreden door de twaalf minuten durende game leverde ze in de game daarna haar service en daarmee de eerste set in: 7-5.

Tiebreak
Ook in de tweede set ging het gelijk op. De Nederlandse brak weer als eerste de service in de vijfde game. Deze keer kon ze de break wel bevestigen. Twee games later stond het toch weer gelijk. Lepchenko brak Bertens op love: 4-4.

De set draaide uit op een tiebreak waarin de Amerikaanse aan twee wedstrijdpunten genoeg had om de tweede ronde te bereiken.

Vorig jaar strandde Bertens ook in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne. Met de uitschakeling van de Nederlandse is er in het enkelspel nog één landgenoot over. Robin Haase komt dinsdag in actie tegen de als 24e gerangschikte Duitser Alexander Zverev.

Halep naar huis
De als vierde geplaatste Simona Halep werd eveneens meteen uitgeschakeld in de eerste ronde door een Amerikaanse. De Roemeense verloor van Shelby Rogers met 6-3, 6-1.

Vorig jaar eindigde voor Halep het toernooi ook in de eerste ronde. De twee edities daarvoor haalde ze nog de kwartfinales. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd