Aaron Rodgers (links) viert een touchdown van Ty Montgomery (midden)
Aaron Rodgers (links) viert een touchdown van Ty Montgomery (midden) - © ANP

Green Bay Packers na thriller verder in play-offs

16 januari 2017
Na een spectaculaire thriller heeft Green Bay Packers een ticket geboekt voor de NFC Championship. Het team van quarterback Aaron Rodgers was zondagnacht nipt met 31-34 te sterk voor Dallas Cowboys.

De formatie uit Wisconsin maakte het verschil pas in de laatste seconden van de clash in Texas. Met de stand 31-31 op het bord leverde Rodgers een cruciale pass over 36 yards af, waarna Mason Crosby het karwei afmaakte met een fieldgoal over 51 yards.

De Packers treffen in de Conference Championships Atlanta Falcons, dat een dag eerder Seattle Seahawks versloeg. Pittsburgh Steelers, dat zondag Kansas City Chiefs met 16-18 de baas was, ontmoet in de AFC Championship New England Patriots.

Voorsprong
De overwinning van Green Bay was pas het eerste succes voor een uitspelend team in de play-offs na twaalf zeges op rij voor thuisploegen. Het breken met de traditie leek zondag echter vrijwel de gehele wedstrijd aanstaande. Dallas kwam slechts eenmaal op voorsprong na een vroege fieldgoal en keek vervolgens constant tegen een achterstand aan.

Rodgers nam zijn ploeg bij de hand met touchdown-passes op naamgenoot Richard Rodgers en Cook, terwijl hij 356 yards overbrugde met 28 succesvolle pogingen. Running back Ty Montgomery voegde eveneens twee maximale scores aan het totaal toe.

Rookie
Het optreden van de uitstekende aanvalslinie van Green Bay zorgde voor een 13-28 tussenstand na drie kwarten. Dallas, de kampioen van de NFC East, gaf zich echter nog niet gewonnen. Rookie-quarterback Dak Prescott, die zoveel indruk maakte in zijn eerste jaargang, liet zien dat hij het ook in het naseizoen kan.

Met twee touchdown-passes in het afsluitende kwart bracht Prescott de Cowboys weer langszij, waarna twee fieldgoals in de laatste anderhalve minuut nogmaals voor evenwicht zorgden. In de dying seconds bracht Rodgers zijn team in positie, waarna kicker Crosby zichzelf met de winnende fieldgoal eeuwige roem in Green Bay bezorgde. (FOX Sports)

Gerelateerd