Guangzhou Evergrande-fans
Guangzhou Evergrande-fans - © FOXSports.NL

Chinese bond beperkt aantal buitenlandse spelers per duel

16 januari 2017
De Chinese voetbalbond neemt maatregelen om de 'koopwoede' van de kapitaalkrachtige clubs uit het land in te perken.

Vanaf komend seizoen mogen de ploegen uit de Chinese Super League per wedstrijd slechts drie buitenlandse spelers gebruiken, twee minder dan nu het geval is. Ook komt de bond met strengere regels om het uitgavenpatroon van de clubs te veranderen.

Chinese clubs strooiden de afgelopen maanden met tientallen miljoenen om buitenlandse sterren als Graziano Pellè, Oscar, Carlos Tévez en Axel Witsel aan te trekken.

Ook onder anderen Romeo Castelen, Tjaronn Chery en Ajacied Nemanja Gudelj hapten gretig toe bij lucratieve aanbiedingen uit het Aziatische land, dat in Xi Jinping een grote voetbalfan als president heeft.

De laatste weken klinkt vanuit China aanzwellende kritiek op de ongebreidelde kooplust van de clubs. De bond vindt dat de clubs 'geld verbranden' en de ontwikkeling van eigen talenten in de weg zitten. De nationale federatie kondigde daarom maandag een pakket maatregelen aan om daar iets aan te doen.

De Chinese competitie begint in maart. Guangzhou Evergrande, met onder meer Jackson Martínez, werd vorig seizoen kampioen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd