Louis van Gaal
Louis van Gaal - © Pro Shots

Louis van Gaal: De kans dat ik stop als trainer, is groot

17 januari 2017
Louis van Gaal stopt waarschijnlijk als trainer. Dat zei de coach maandagavond tegen het Algemeen Dagblad.

"Er is recent veel gebeurd in mijn privéleven", begon de oud-bondscoach van Oranje. "M’n schoonzoon en zus zijn overleden, dan ga je extra nadenken. De kans op stoppen is nu echt heel groot."

Daarnaast is de trainer, die vorig seizoen werd ontslagen bij Manchester United, niet heel ambitieus meer. "Of ik nog aan de slag ga? Dat ligt ook aan het aanbod. Alleen bij een echte verleiding. Maar er is geen club en geen land meer die nog een ambitie zijn."

China
De hele voetballerij lijkt op dit moment te vertrekken naar China. Maar Van Gaal niet. "Ik kan elke dag naar China, ze bieden een salaris van 50 miljoen. Maar ja, geld is geen drijfveer."

Van Gaal won als trainer veel prijzen, zoals de Champions League met Ajax in 1995. Zijn laatste grote prestatie was derde worden met het Nederlands elftal op het WK van 2014, maar zelf ziet de oefenmeester zijn laatste trofee, de FA Cup met Manchester United, als zijn grootste stunt.

'Heerlijk doorbetaald'
"Ik heb daar de laatste zes maanden op het schavot gestaan. Met mijn hoofd in een galg. Door toedoen van de Engelse media", ging Van Gaal verder tegen De Telegraaf. "Dan moet je als mens proberen om bij je visie te blijven en die spelers van Manchester United blijven inspireren. Als je dan toch nog de FA Cup wint, wat een echte prijs is in Engeland, ben je daar als coach trots op."

Van Gaal werd vorig jaar ontslagen op Old Trafford, maar niemand hoeft medelijden met hem te hebben. "Ik word nog een jaar heerlijk doorbetaald. En dat is niet mis, hoor, dat salaris. Alleen mag ik geen interviews geven." (FOX Sports)