Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Robin Haase baalt van gemiste kans tegen Zverev

17 januari 2017
Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open.

De 29-jarige Hagenaar moest dinsdag in vijf sets buigen voor de als 24ste geplaatste Duitser Alexander Zverev: 6-2, 3-6, 5-7, 6-3, 6-2.

Haase begon als nummer 57 van de wereld aan de Australian Open, waar hij het met de loting niet bepaald getroffen had. De 19-jarige Duitser geldt als een van de grootste talenten.

Haase sneuvelde vijf jaar op rij in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi in Australië. In 2011 wist hij de derde ronde te bereiken.

Kans
De Nederlander stond één keer eerder tegenover de jonge Duitser. In Hamburg in 2014 moest hij met 6-0, 6-2 een kansloze nederlaag incasseren tegen Zverev, die toen zijn eerste partij won op de ATP-tour.

Ook in de Hisense Arena leek Haase dinsdag geen partij voor Zverev. In de eerste set kwam hij meteen 4-0 achter. In de tweede set bleef het spannender en benutte de Nederlander op 4-3 een breakpoint en pakte de set.

Haase won vervolgens ook de derde set won en kwam een break voor in de vierde. Een verrassing leek aanstaande, maar Haase verzuimde op 2-0 een dubbele break te pakken.

'In mijn hoofd al 3-0'
De Duitser hervond zich vervolgens knap en won negen games op rij. Zo dwong hij een beslissende vijfde set af, waarin hij meteen wegliep naar een 4-0 voorsprong. Die achterstand kon Haase niet meer goedmaken hoewel hij nog meerdere breakkansen kreeg.

"Het was een goede wedstrijd, maar omdat ik die kansen op een dubbele break in de vierde set miste, zit ik hier toch met het gevoel van: dit is een gemiste kans. Ik heb het aan mezelf te wijten."

Haase verzuimde de wedstrijd koel uit te serveren toen de Duitser in de problemen raakte. "In de tweede set ging het gelijk op en toen zag je dat hij ook niet zo zeker was van zijn zaak. Toen werd ik onrustig en dan merk je dat je meer fouten gaat maken. In mijn hoofd was het bij wijze van spreken al 3-0." (FOX Sports/ANP)