Ivo Karlovic
Ivo Karlovic - © Pro Shots

Servicekanon Karlovic slaat record tijdens marathonpartij

17 januari 2017
Ivo Karlovic kan ook op 37-jarige leeftijd nog heel diep gaan, zo bewees hij dinsdag op de Australian Open.

De 2,11 meter lange veteraan won de marathonpartij tegen de Argentijn Horacio Zeballos door de beslissende vijfde set met 22-20 naar zich toe te trekken.

De slijtageslag op baan 19 in Melbourne duurde vijf uur en vijftien minuten en telde 108 aces, waarvan 75 voor Karlovic. Daarmee zette hij een nieuw record neer in Melbourne.

Servicekanon
De twee dertigers maakten er een meeslepend servicegevecht van, waarin de breaks schaars waren. Zeballos won de eerste set in de tiebreak met 7-6 (8) en had aan één break genoeg om de tweede met 6-3 te winnen.

Daarna stond Karlovic op. De Kroaat, die volgende maand zijn 38e verjaardag viert, trok de stand gelijk door de derde en vierde set binnen te halen (7-5 6-2). De vijfde set ging tot 20-20 gelijk op.

Zeballos kreeg één kansje op de service van Karlovic, maar liet die liggen. De Kroaat sloeg op 21-20 wel toe. Hij benutte zijn tweede matchpoint en vierde een zwaarbevochten zege.

Radwanska
Agnieszka Radwanska heeft dinsdag het laatste ticket voor de tweede ronde veroverd. De nummer drie van de wereld en van de plaatsingslijst versloeg Tsvetana Pironkova uit Bulgarije, al had ze daar wel drie sets voor nodig: 6-1, 4-6, 6-1.

Radwanska stuit in de tweede ronde op Mirjana Lucic-Baroni. (FOX Sports)