Manchester United-ster Paul Pogba wordt gemist bij Juventus. Voormalige ploeggenoot Giorgio Chiellini schaart de Fransman in hetzelfde rijtje als LeBron James en Usain Bolt.

Clubicoon Chiellini vindt het jammer dat Pogba afgelopen zomer voor 110 miljoen euro naar Engeland vertrok. Ook zonder de middenvelder is Juventus koploper van de Serie A, maar met slechts een punt voorsprong op AS Roma.

Het team van Massimiliano Allegri gaat op jacht naar alweer het zesde kampioenschap op rij. Desondanks liep de koploper afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Fiorentina tegen de vierde seizoensnederlaag (2-1) aan.

Uitgaande transfers
Volgens Chiellini komt dit onder andere door de uitgaande transfers van afgelopen zomer. "Er hebben veel wijzigingen plaatsgevonden in onze selectie. Daarom zijn we nu een team zoals alle andere ploegen in Italië." 

"Als speler van Juventus ben ik het niet gewend om te verliezen. Daarnaast zijn we Paul Pogba kwijtgeraakt, de LeBron James van het hedendaagse voetbal. Zelfs wanneer hij onopvallend speelde was het zeer indrukwekkend om te zien."

Usain Bolt
Chiellini vervolgt in gesprek met Sky Sport Italia zijn lofzang: "Pogba was onze Usain Bolt. Door zijn kwaliteiten waren we als team in staat om op een bepaalde manier te voetballen. Nu is dat veranderd. We werken er hard aan en daarbij is onze hoofdtrainer Allegri geen idioot." (FOX Sports)