Andy Murray
Andy Murray - © Pro Shots

Australian Open - Murray door, exit voor Cilic en Kyrgios

18 januari 2017
Andy Murray is met overmacht doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open.

De Schotse nummer één van de wereld walste woensdag over de Rus Andrey Rublev heen. Het negentienjarige talent moest in drie sets genoegen nemen met slechts vijf games: 3-6, 0-6, 2-6.

Rublev was in de Rod Laver Arena van Melbourne geen partij voor de tien jaar oudere Murray, die al vijf keer in de finale stond van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar, maar nog nooit won.

In 2010, 2011, 2013, 2015 en 2016 stapte de Schot, die nog wel lelijk door zijn enkel ging tegen de Rus, steeds als verliezer van de baan.

Cilic en Kyrgios
Marin Cilic werd verrassend geklopt door Daniel Evans. De ongeplaatste Brit was in vier sets de baas over de Kroaat, de nummer zeven van de plaatsingslijst. Na drie uur spelen zegevierde Evans met 3-6, 7-5, 6-3, 6-3.

Melbourne verloor ook nog eens zijn publiekslieveling. De Australiër Nick Kyrgios werd in een zinderende partij verslagen door Andreas Seppi.

De thuisfavoriet moest in vijf sets buigen voor de Italiaan: 6-1, 7-6 (1), 4-6, 2-6, 8-10. De uitputtingsslag in de Hisense Arena nam ruim drie uur in beslag.

De Australische nummer dertien van de wereld begon sterk aan de partij door de Italiaan in de eerste set slechts één game te gunnen. Vervolgens knokte Seppi zich terug en Kyrgios maakte veel dubbele en onnodige fouten. Zelfs een matchpoint was niet aan hem besteed. (FOX Sports/ANP)