Koen Weijland
Koen Weijland - © ANP

Eredivisie lanceert officiële eSports-competitie voor FIFA-gamers

18 januari 2017
De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie.

Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. De E-Divisie, wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, begint op maandag 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports zijn de wedstrijden te volgen. 

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met alle achttien Eredivisieclubs, EA Sports en Endemol Shine Nederland. Een wereldwijde primeur is dat alle deelnemende eSporters officieel verbonden zijn aan een Eredivisieclub. 

Europees kampioenschap
Na zeventien speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste kampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series.

Hier gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

Alle ontwikkelingen rond de E-Divisie zijn te volgen via www.e-divisie.nl. (FOX Sports)