Robinho
Robinho - © Pro Shots

Robinho en Diego opgeroepen voor benefietduel van Brazilië

19 januari 2017
Voormalige vedettes Robinho en Diego zijn de opvallendste leden in de Braziliaanse selectie voor het benefietduel met Colombia. De wedstrijd wordt gespeeld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp van Chapecoense.

Bondscoach Tite riep beide spelers op voor het duel op 25 januari in Rio de Janeiro, dat bedoeld is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp eind november in Colombia.

Vrijwel het hele voetbalteam van de Braziliaanse club Chapecoense kwam om het leven; een enkeling overleefde de crash.

Geen spelers uit Europa
Robinho, tegenwoordig voetballend voor Atlético Mineiro, wordt op de dag van de wedstrijd 33. “Voor Brazilië spelen op mijn verjaardag is een geweldig geschenk en een grote eer'', twitterde de dribbelaar die al sinds 27 juni 2015 geen uitnodiging meer kreeg voor de Seleção.

De 31-jarige Diego speelde op 11 september 2008 zijn laatste interland tegen Bolivia (0-0). De oud-speler van onder meer Werder Bremen en Juventus staat sinds 19 juli 2016 onder contract bij het Braziliaanse Flamengo. 

Tite selecteerde geen Brazilianen die voor Europese clubs spelen. Hij gebruikt de interland als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden in maart tegen Uruguay en Paraguay. “De uitslag van deze wedstrijd doet er niet toe. Het gaat namelijk niet om winnen, maar om mensen'', stelde Tite. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd