Marco van Basten
Marco van Basten - © Pro Shots

Coaches kraken plannen Van Basten: "Ongelofelijke bullshit"

20 januari 2017
De nieuwe plannen van Marco van Basten brengen veel teweeg in de voetbalwereld. Jürgen Klopp en Christian Gourcuff halen uit naar de Chief Officer for Technical Development van de FIFA.

Van Basten ziet het afschaffen van buitenspel als een reële optie voor de toekomst: "Als spelers geen buitenspel meer kunnen staan, dan komen er meer kansen om een doelpunt de maken", aldus de oud-speler van Ajax en AC Milan tegenover Bild. 

'Voetbal in gevaar' 
Liverpool-trainer Klopp vindt de nieuwe ideeën overbodig. "Naar mijn mening is het niet nodig om de regels van het prachtige spel waar we allemaal van houden te wijzigen. De veranderingen van de wereldkampioenschappen brengen het voetbal in het gevaar."

Stade Rennes-coach Gourcuff ging nog een stapje verder. "Het afschaffen van buitenspel is de grootste onzin die ik in lange tijd heb gelezen. Het is ongelofelijke ‘bullshit’. De collectieve ‘spirit’ in het voetbal zou verdwijnen. Wanneer je niet snapt hoe belangrijk dat is, dan begrijp je niks van voetbal." 

21e eeuw
De FIFA is druk bezig om het voetbal 'aan te passen aan de 21e eeuw'. Eerder deze maand maakte FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekend dat het speelveld van het WK 2026 wordt uitgebreid naar 48 teams. (FOX Sports)