Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Australian Open - Bertens ook ten onder in het dubbelspel

21 januari 2017
Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson zijn vannacht uitgeschakeld in het dubbelspel van de Australian Open.

Het als veertiende geplaatste duo strandde in de tweede ronde tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Tsjechische Kristyna Pliskova na twee sets: 6-1, 6-4.

Bertens en Larsson wonnen vroeg in het jaar het dubbeltoernooi in Auckland, daarna vloog het koppel er in Hobart in de eerste ronde uit.

Het enkelspel van de Australian Open verliep ook al weinig succesvol voor Bertens. De Wateringse vloog er al in de eerste ronde uit tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko.

Williams
Inmiddels zijn we in het enkelspel bij de vierde ronde aanbeland, waarin Serena Williams tennisles gaf aan landgenote Nicole Gibbs: 6-1, 6-3.

De als 92ste geplaatste Gibbs, die onder de indruk leek van de sfeer in de zonovergoten Rod Laver-arena, was geen partij voor Williams, die eerder al met meer gevorderde speelsters had afgerekend in Melbourne.

In de vierde rond strijdt Williams met de Tsjechische Barbora Strycova voor een plaats in de kwartfinales. (FOX Sports/ANP)