Samenvatting Feyenoord - Willem II

Feyenoord via Willem II naar vijfde zege op rij

21 januari 2017
Feyenoord heeft zaterdag zijn vijfde Eredivisie-zege op rij geboekt. De Rotterdammers verzuimden om Willem II ruim te verslaan, in De Kuip werd het 1-0.

Feyenoord kan door dit resultaat rustig afwachten wat concurrenten Ajax en PSV doen. De Amsterdammers spelen zondag bij angstgegner FC Utrecht, PSV wacht de lastige thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

De formatie van Giovanni van Bronckhorst kon zich tegen Willem II in de eerste zestig minuten maar weinig verwijten. Het enige dat de thuisploeg naliet, was de score verder opvoeren dan het minieme verschil dat na negentig minuten op de borden stond.

Jens Toornstra maakte na een dik half uur de volkomen terechte 1-0. Zijn kopbal liet de prima keepende Kostas Lamprou, die eerder zijn brood verdiende bij Feyenoord, kansloos. Het was alweer de zesde treffer van Toornstra in dit seizoen. Opvallend: hij maakte die goals allemaal voor eigen publiek.

Nachtkaars
Na rust leek Eljero Elia, de speler die de assist gaf op Toornstra, de score te verdubbelen. Zijn treffer werd, klaarblijkelijk onterecht, afgekeurd. Na dat moment hoefde het publiek niet meer op het puntje van de (kuip)stoeltjes te gaan zitten. Het duel ging als een nachtkaars uit, waardoor Feyenoord - dat in blessuretijd een strafschop door de neus geboord zag worden - zijn eerste thuiszege van het seizoen noteerde waarin het verschil zo minimaal was.

Feyenoord heeft nu een marge van acht punten op naaste belager Ajax. PSV heeft liefst elf punten minder dan de koploper, die zaterdag de eerste ploeg werd die de grens van vijftig competitiegoals slechtte. (FOX Sports)