Samenvatting FC Groningen - Vitesse

FC Groningen en Vitesse in evenwicht

21 januari 2017
FC Groningen heeft in eigen stadion niet kunnen winnen van Vitesse: 1-1.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Na zes minuten lag de bal al in het doel. Na wat gefrommel kreeg Ruben Jenssen de bal. Zijn schot vloog via Kelvin Leerdam binnen: 1-0.

Na een halfuur leek FC Groningen de goede start nog meer te belonen door de voorsprong te verdubbelen. Maar Hans Hateboer kon voor een leeg doel niet binnenkoppen.

Vitesse leek wakker geschud en nam het initiatief over. Adnane Tighadouini kreeg een enorme kans, maar zijn rollertje belandde op de paal. Vlak voor rust was ook Ricky van Wolfswinkel dichtbij, zijn poging werd gekeerd door Sergio Padt.

Foor
De sterke fase zette Vitesse na de rust door, en dat werd beloond met de gelijkmaker. Milot Rashica gaf de bal aan de opvallend vrijstaande Navarone Foor die met veel gevoel de bal in de lange hoek schoot: 1-1.

Na de gelijkmaker ging Vitesse op jacht naar meer. De Arnhemmers bleven dreigend, maar heel grote kansen kregen de bezoekers niet.

Vijf minuten voor tijd moest doelpuntenmaker Foor vroegtijdig vertrekken. De aanvaller kreeg een rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot voor een grove tackle op Juninho Bacuna.

Met een man meer probeerde Groningen het nog wel, maar dreigend werd de thuisploeg niet meer. Door het gelijkspel blijft het verschil op de ranglijst drie punten in het voordeel van Vitesse. (FOX Sports)