Gregor Breinburg (midden) wordt bejubeld na zijn tweede van de middag
Gregor Breinburg (midden) wordt bejubeld na zijn tweede van de middag - © Pro Shots

N.E.C. drukt Roda dieper in de zorgen

22 januari 2017
De degradatiestress in Kerkrade neemt steeds ernstiger vormen aan. N.E.C. drukte Roda JC zondag dieper in de ellende: 2-0.

De achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats liep door de nederlaag in Nijmegen en de zege van PEC Zwolle bij ADO Den Haag op tot vier punten. Geen onoverbrugbaar gat, ware het niet dat Roda al tien duels op rij niet wist te winnen.

Bovendien pakten Excelsior en Go Ahead Eagles wél beide een punt, waardoor Go Ahead de rode lantaarn vanwege een beter doelsaldo overdoet aan de Limburgers.

Vroege achterstand
De nieuwe domper voor de tandeloze ploeg van Yannis Anastasiou - Roda kwam voor de dertiende keer in negentien Eredivisie-wedstrijden niet tot scoren - tekende zich al snel af.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf wees na zeven minuten naar de stip, omdat Daryl Werker zich vergreep aan Mohamed Rayhi. Gregor Breinburg benutte het buitenkansje, en maakte zijn eerste goal in 81 Eredivisie-duels (1-0).

Tien minuten na rust maakte de aanvoerder van N.E.C. ook maar gelijk zijn tweede. Breinburg mocht wederom aanleggen vanaf elf meter, nadat Van de Graaf een overtreding zag in een duel tussen Frederic Ananou en Ferdi Kadioglu, en maakte geen fout (2-0).

Goal afgekeurd
Roda JC dacht vervolgens de aansluitingstreffer te maken via Mitchel Paulissen, maar zag de treffer ten onrechte worden afgekeurd.

De driepunter in eigen huis betekende de eerste 'zegereeks' van N.E.C. in meer dan een jaar. Vorige week werd ook Willem II al geklopt, tussen 20 december en 17 januari 2016 wonnen de Nijmegenaren voor het laatst twee competitiewedstrijden op rij. (FOX Sports)