Yordano Ventura
Yordano Ventura - © ANP

Opnieuw honkballers verongelukt

22 januari 2017
De Amerikaanse honkbalwereld is opnieuw opgeschrikt door dodelijke ongelukken.

Pitcher Yordano Ventura van Kansas City Royals kwam zondag om het leven bij een auto-ongeval op de Dominicaanse Republiek, het land waar hij vandaan komt.

De 25-jarige Ventura won in 2015 de World Series met de Royals, een jaar nadat hij met zijn ploeg de finale had verloren van San Francisco Giants.

Opvallend was dat op dezelfde dag ook Andy Marte (33) het leven liet op de Dominicaanse republiek, tijdens een auto-ongeluk. De derde honkman van Cibao Eagles was ooit een groot talent bij de Atalanta Braves en speelde later ook nog voor Cleveland Indians en Arizona Diamondbacks.

Fernandez
Eind september vorig jaar overleed de Cubaanse pitcher José Fernandez van Miami Marlins op 24-jarige leeftijd bij een bootongeluk. Vijf maanden later is de Major League Baseball opnieuw in rouw.

"Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie van Yordano", zei manager Dayton Moore van Kansas City Royals. "Hij was jong en zo getalenteerd, vol jeugdige uitbundigheid. Hij bracht altijd bij iedereen een lach op het gezicht." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd