Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Australian Open - Serena Williams pakt dappere Strycova

23 januari 2017
Serena Williams heeft op de Australian Open met de nodige moeite Barbora Strycova weten af te schudden. De als tweede geplaatste Amerikaanse boekte uiteindelijk een ticket voor de kwartfinales na een 7-5, 6-4 zege op de Tsjechische.

Williams had bijna een uur nodig om de eerste set binnen te halen. De zesvoudige eindwinnares in Melbourne leverde maar liefst drie van haar eerste vier servicebeurten in.

Strycova deed aan de andere kant van het net echter precies hetzelfde. Op 6-5 maakte Williams de beslissende break, al had ze er acht setpoints voor nodig.

Het tweede bedrijf verliep iets minder chaotisch. De voormalige nummer een leverde een keer haar opslag in, maar sleepte met twee breaks de overwinning uit het vuur.

Williams treft in de kwartfinales de sterkte Engelse Johanna Konta. De mondiale nummer negen poetste Yekaterina Makarova met 6-1, 6-4 van de baan en heeft in Australia nog altijd geen set verloren.

Lucic-Baroni
Mirjana Lucic-Baroni drong voor het eerst in achttien jaar door tot de kwartfinales van een Grand Slam. De 34-jarige Kroatische versloeg de Amerikaanse Jennifer Brady met 6-4, 6-2.

De laatste keer dat Lucic-Baroni de achtste finales van een groot toernooi achter zich liet was tijdens Wimbledon in 1999, toen waren uiteindelijk de halve finales het eindstation. (FOX Sports)