Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Atlanta Falcons en New England Patriots naar Super Bowl

23 januari 2017
De strijd om de Super Bowl gaat dit jaar tussen Atlanta Falcons en New England Patriots.

De Falcons bereikten zondagnacht de seizoensfinale na een 44-21 zege op Green Bay Packers. New England plaatste zich voor de Super Bowl door Pittsburgh Steelers met 36-17 te verslaan.

Voor Patriots-quarterback Tom Brady is het alweer de zevende keer dat hij opgaat voor de titel in de NFL, waarmee hij het record in handen heeft. De 39-jarige superster loodste - samen met coach Bill Belichick - New England vier keer naar de eindzege.

Ook Belichick ging de recordboeken in met zijn zevende finaleplaats als eindverantwoordelijke. De coach, die sinds 2000 het roer in handen heeft in Massachusetts, stond eerder ook nog drie keer in de Super Bowl als assistent-coach.

Voorsprong Patriots
De Patriots, de beste ploeg van het reguliere seizoen, nam zondag vlot een voorsprong via twee touchdowns van Chris Hogan na accurate passes van Brady.

De thuisploeg gooide vervolgens de wedstrijd in het slot met zestien punten in het derde kwart.

Nadat kicker Stephen Gostkowski de tussenstand op 36-9 had gezet met zijn derde fieldgoal, gaf Cobi Hamilton met een touchdown namens de Steelers de uitslag een iets dragelijker aanzien.

Brady tekende in totaal voor drie touchdown-passes en overbrugde 384 yards met 32 succesvolle pogingen.

Vliegende start Falcons
De Falcons hadden weinig problemen met de Packers. De thuisploeg schoot uit de startblokken en had halverwege al een voorsprong van 24-0 in handen.

Pas bij een stand van 31-0 wist Green Bay op het scorebord te komen, maar spannend werd het nooit meer. Falcons-quarterback Matt Ryan deed het nog iets beter dan Brady. De spelverdeler had bij het sluiten van de markt vier touchdown-passes en 392 yards achter zijn naam. (FOX Sports)