Sparta-trainer Alex Pastoor
Sparta-trainer Alex Pastoor - © FOXSports.NL

'Onbehoorlijke' Pastoor niet akkoord met schikkingsvoorstel

23 januari 2017
Sparta-coach Alex Pastoor is niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De trainer van de Rotterdamse club heeft zich volgens de aanklager in het uitduel met AZ zaterdag schuldig gemaakt aan 'onbehoorlijk gedrag, namelijk het uiten van dreigende of intimiderende taal in de richting van de vierde official'. Pastoor werd in de extra tijd van de wedstrijd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler.

"Ik kon geen contact krijgen met de vierde official en dat irriteerde me", legde Pastoor uit bij FOX Sports. "Ik had wat vragen, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Dat vond ik behoorlijk amateuristisch. Het gaat om professioneel voetbal, niet om zomaar een dagje uit."

Drie wedstrijden
De aanklager had Pastoor een schikkingsvoorstel gestuurd van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk. Hierdoor zou de coach in ieder geval de bekerwedstrijd van Sparta bij FC Volendam van dinsdag missen en de volgende competitiewedstrijd, vrijdag tegen Willem II.

De tuchtcommissie buigt zich maandagavond over de zaak. (FOX Sports)