PEC Zwolle heeft zich versterkt met de Franse aanvaller Hervin Ongenda. De 21-jarige buitenspeler komt over van de Franse kampioen Paris Saint-Germain.

De vleugelspits tekende dinsdag een contract voor 3,5 jaar bij PEC Zwolle en was blij met de overstap naar de Eredivisie. "PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan. Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen."

'Extra wapen' 
"Hervin kan het verschil maken'', zei technisch directeur Gerard Nijkamp. "Hij is snel, technisch vaardig, heeft een goede dribbel in huis en een dito voorzet. Met Hervin in de gelederen hebben we een extra wapen in huis om ons de komende maanden uit de onderste regionen van de Eredivisie te spelen."

Ongenda komt uit Parijs en debuteerde in 2013 in de hoofdmacht van PSG. De afgelopen jaren speelde hij 27 wedstrijden in de Franse competitie, waarvan een deel als huurling voor SC Bastia. De Fransman is na de Zweedse middenvelder Erik Israelsson de tweede aanwinst deze maand voor trainer Ron Jans. (FOX Sports/ANP)