Rafael Nadal haalt de laatste vier
Rafael Nadal haalt de laatste vier - © FOXSports.NL

Australian Open - Nadal haalt 'eindelijk' weer halve finale

25 januari 2017
Rafael Nadal heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De Spanjaard won in straight sets van Milos Raonic.

De Canadees, als derde geplaatst in Melbourne, werd met 6-4, 7-6, 6-4 aan de kant gezet. Voor Nadal is het de eerste keer sinds de zomer van 2014 dat hij de laatste vier bereikt op een Grand Slam. Destijds won hij Roland Garros.

In de tien Grand Slams die volgden reikte Nadal twee keer tot de kwartfinale. Vorig jaar kwam hij niet verder dan de vierde ronde, op de US Open. Op de Australian Open mocht hij in 2016 al na zijn eerste optreden naar huis.

Bloedvorm
Dat is dit jaar dus helemaal anders. Nadal doet het ouderwets goed en toonde ook tegen Raonic, die door Richard Krajicek wordt gecoacht, aan dat hij in bloedvorm verkeert.

De Mallorcaan werd geen enkele keer gebroken en sloeg beduidend minder onnodige fouten dan Raonic (21 ten opzichte van 32). Met een love game, nota bene op de service van Raonic, maakte Nadal het af.

In de halve eindstrijd staat Nadal tegenover Grigor Dimitrov. De Bulgaar won eerder op de dag van David Goffin uit België.(FOX Sports)

 

Gerelateerd