Feyenoord zal zich komend weekend uiteraard willen revancheren voor de beker-zeperd tegen Vitesse. Maar ook aanstaande tegenstander N.E.C. kan de Rotterdammers zomaar pootje lichten.

N.E.C. is zondag uiteraard op papier de underdog, maar van 'Kuipvrees' zal geen sprake zijn bij de selectie van de Nijmegenaren. De ploeg pakte namelijk in liefst vijf van de laatste negen bezoekjes aan Feyenoord één of meerdere punten. Twee keer werd er gelijkgespeeld, driemaal gewonnen.

Maar die knappe cijfers, bekeken vanuit het perspectief van N.E.C., vormen niet het enige gegeven dat tot zorgen kan leiden in De Kuip. Feyenoord, dat ook zondag Afrika Cup-ganger Karim El Ahmadi moet missen, verteert midweekse duels namelijk niet altijd even goed.

Krachtsinspanning
Feyenoord morste dit seizoen vier keer punten in de Eredivisie. En telkens gebeurde dat na een doordeweekse krachtsinspanning. Drie keer na een duel in de Europa League en eenmaal na een bekerwedstrijd, in de vierde ronde tegen Excelsior.

Uit dat oogpunt zou - na Go Ahead Eagles, Ajax, sc Heerenveen en FC Utrecht - N.E.C. dus zomaar de vijfde bananenschil kunnen zijn voor de formatie van Giovanni van Bronckhorst. 

Doelpuntendroogte Jørgensen

De persoon bij uitstek die zo’n flater moet voorkomen is Nicolai Jørgensen. De Deense goalgetter heeft inmiddels drie duels niet gescoord in de Eredivisie. Een doelpuntendroogte die de topscorer van de Eredivisie nog niet eerder meemaakte sinds zijn entree in Rotterdam. (FOX Sports)