Old Trafford gaat niet voor niets door het leven als 'Theatre of Dreams', merkt Yanic Wildschut. Het Wigan Athletic van de 25-jarige aanvaller droomt van een stunt in de iconische arena van Manchester United, in het onderlinge FA Cup-treffen van zondag.

Dan rolt Manchester United uit de koker...
"Toen er geloot werd hadden we eindelijk weer eens gewonnen in de beker, na lange tijd. Dat je dan gelijk naar Manchester United mag… In de groepsapp was iedereen blij. Familie, vrienden, iedereen wil komen. Ik zei: dat is een beetje moeilijk, haha. Ik heb een paar kaarten kunnen regelen. De anderen moeten maar de volgende ronde komen kijken!"

Wie zitten er voor jou op de tribune?
"Mijn vriendin en zoontje gaan, mijn zusje en neefje en dan nog twee vrienden. Dus ik heb genoeg mensen die komen kijken. Nog een reden om extra te presteren, ja. Ik kan aan de bak."

In de vorige ronde scoorde je in een 2-0 zege op Nottingham Forest.
"Een herhaling daarvan zou mooi zijn, ja. Helemaal tegen zo'n grote club, en helemáál daar. Dus ik kijk er heel erg naar uit. Manchester United is zeker de grootste tegenstander waar ik tegen heb gespeeld. Het is een mooie bonus. De mooiste belevenis, ja. Helemaal als je daar staat, voor zoveel mensen. Als je het nog goed doet ook, zou dat helemaal mooi zijn."

Is zo'n wedstrijd mooier op Old Trafford, of had je liever voor eigen publiek gespeeld?
"Nee, Old Trafford is beter. Ik denk dat heel veel mensen uit ons team daar nog nooit zijn geweest. Ik heb van de jongens die er al wel hebben gespeeld, gehoord dat het heel speciaal is."

Is een replay voor jullie een reële droom?
"Ik denk het wel. We hebben nu de laatste drie wedstrijden gewonnen, dat is al heel lang niet gebeurd. Iedereen kijkt ernaar uit, maar we willen er ook echt wat van maken. We weten dat het heel moeilijk is, haast onmogelijk… maar zeg nooit 'nooit'."

Ben je fit?
"Ik heb vrijdag weer voor het eerst met de groep meegetraind. Ik had wat last van mijn hamstring, maar ben nu weer volledig fit. Als het goed is ben ik er gewoon bij zondag. Afgelopen weekend ontbrak ik uit voorzorg. Ik miste liever die wedstrijd en dat ik daarna weer fit was, dan dat ik een wekenlange afwezigheid zou riskeren."

Je bent de laatste weken goed in vorm.
"Ja, in het begin speelde ik ook wel oké, maar bleven de goals uit. De laatste tijd maak ik ze wel, dan ziet het er toch anders uit. Ik heb dit seizoen vijf goals gemaakt, met de beker erbij. Dat is toch wel lekker. Ik zit in een flow en hoop dat ik dat lang kan volhouden. Zeker zondag, dat zou mooi zijn."

Je wilde voorafgaand aan het seizoen bewijzen dat je de Championship aankunt. Is dat gelukt?
"Ja en nee. Ik heb bijna elke wedstrijd gespeeld, op twee na. En dat kwam door een blessure en omdat ik vader werd. Ik ben een van de beteren bij de club… dat klinkt een beetje raar om over mezelf te zeggen, maar ik ben een van de belangrijke spelers. Ik heb laten zien dat ik Championship-waardig ben, maar ik denk dat ik het mezelf nog makkelijker had kunnen maken met meer goals en assists. Het is voor mij nu hopen dat het alleen nog maar beter wordt, om uiteindelijk in de Premier League terecht te komen. Dat is nog steeds het doel, ja."

Wellicht dat een goede prestatie op zondag helpt...
"Ja, je weet maar nooit..."