El Plastico, het duel tussen surprises RB Leipzig en Hoffenheim, staat zaterdag ook in het teken van de strijd tussen de twee beste Duitse spitsen van dit moment: Timo Werner en Sandro Wagner.

Beiden staan momenteel op tien treffers in de Bundesliga en worden al geruime tijd in verband gebracht met het nationale elftal. Maar wie is op basis van statistieken nu eigenlijk de betere van de twee?

Werner is de meer beweeglijke spits en dat komt ook tot uiting in de afgelegde kilometers per wedstrijd: 11.471 om 10.426.

Daartegenover staat de duelkracht van Wagner, die dit seizoen veel meer individuele gevechten aanging dan zijn landgenoot (411 om 278) en ook een hoger percentage van zijn duels wint: 49,1%, tegenover de 42,4% van Werner.

Bondscoach Joachim Löw staat erom bekend jonge spelers sneller een kans te geven en dat spreekt in het voordeel van de pas 20-jarige Werner. Maar Wagner (29), die meermaals aan heeft gegeven een kans te willen krijgen bij Die Mannschaft, blaakt van het zelfvertrouwen.

Sollicitatie
Beide aanvallers kunnen in de onderlinge confrontatie van dit weekeinde hun sollicitatie nog meer kracht bijzetten. Werner is elke 126 minuten goed voor een competitiegoal, terwijl Wagner eens per 141 minuten trefzeker is.

Wat verder opvalt: Werner zette Leipzig dit seizoen vier keer op een 1-0 voorsprong, terwijl Wagner bij Hoffenheim zelfs vijf keer verantwoordelijk was voor de openingstreffer.

Daarnaast kwam Werner zeven keer tot scoren in de afgelopen acht ontmoetingen. Wagner loopt één op één in zijn laatste vijf duels.

Kortom, de aanvalsleiders van Leipzig en Hoffenheim ontlopen elkaar bijzonder weinig. Dat maakt de strijd tussen de nummers twee en drie van de Bundesliga nog interessanter. (FOX Sports)

Stand