Robert Lewandowski heeft opbeurende woorden over voor ploeggenoot Thomas Müller, die een moeizaam seizoen doormaakt bij Bayern München.

Müller vond dit seizoen pas één keer het net in veertien Bundesliga-wedstrijden. Volgens Lewandowski is het echter een kwestie van tijd voordat de 27-jarige Duitser als vanouds tekeer gaat voor het doel.

Instinct
"Je doelpunteninstinct verlies je niet, zo werkt het simpelweg niet", aldus Lewandowski in de lokale krant Münchner Merkur. "Hij gaat gewoon door een fase waarin het hem aan geluk ontbreekt, maar zal zijn vorm snel weer terugvinden."

"Iedereen verwacht dat Thomas minimaal twintig goals maakt, maar we zouden nog altijd tevreden moeten zijn met alles dat hij doet. Je kan hem niet alleen op zijn doelpunten beoordelen. Hij werkt altijd hard en als je dat doet, zullen de goals uiteindelijk komen."

Volgend duel
"Het is belangrijk voor een spits er niet te veel mee bezig te zijn", weet Lewandowski, zelf al goed voor veertien competitietreffers. "Dat werkt nooit. Je moet denken aan de volgende wedstrijd en je voorstellen dat je weer scoort."

Müller krijgt zaterdagmiddag waarschijnlijk een nieuwe kans, als Bayern op bezoek gaat bij Werder Bremen. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand