Liverpool is drie dagen na de uitschakeling in de League Cup ook uit de FA Cup gedonderd. Op eigen veld werden The Reds in de vierde ronde met 1-2 afgetroefd door Wolverhampton Wanderers.

De Wanderers sloegen in het hol van de leeuw pijlsnel toe. Al na vijftig seconden opende verdediger Richard Stearman de score. Een unicum voor de Engelsman: het was zijn eerste treffer sinds april 2014.  

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, had verreweg het meeste balbezit, maar het volgende schot op doel was van de bezoekers, die slechts achttiende staan in de Championship. En prompt leverde ook die inzet een treffer op, via de Oostenrijker Andreas Weimann.

Coutinho erin
De formatie van Jürgen Klopp deed na rust van alles om de schade te repareren. Sterspeler Philippe Coutinho werd ingebracht en dat leidde er onder meer toe dat er liefst zestien doelpogingen werden ondernomen. In de slotfase tekende de Belg Divock Origi voor de 1-2, maar Liverpool slaagde er niet in om een blamage te voorkomen.

Liverpool zet door dit resultaat een bijzondere reeks voort: de laatste drie nederlagen in de FA Cup op Anfield Road werden allemaal veroorzaakt door teams die uitkomen op het tweede niveau. Barnsley, in 2008, en Reading, twee jaar later, schakelden de topploeg ook uit. (FOX Sports)