Bayern München heeft, met enige moeite, zijn veertiende seizoenszege geboekt. Op bezoek bij Werder Bremen werd mede dankzij een treffer van Arjen Robben met 1-2 gewonnen.

Het was alweer de dertiende keer op rij dat Bayern van Werder wist te winnen. Een recordreeks in de Bundesliga: nooit won een team vaker achtereen van dezelfde tegenstander. 

Na een voorzichtig begin leek Bayern het duel in het laatste kwartier voor rust te beslissen. Robben zette Bayern na een half uur op het juiste spoor. De Groninger haalde fraai én hard uit, op aangeven van Franck Ribéry. Ook dat was bijzonder. Het was bijna twee jaar geleden, de laatste keer was in februari 2015, dat de Fransman een assist gaf op Robben. 

Vorentscheidung
David Alaba zorgde vlak voor rust voor, om het op z'n Duits te zeggen, een 'Vorentscheidung'. De Oostenrijker krulde een vrije trap prachtig in de bovenhoek, waardoor de bezoekers uit München met een uitstekend gevoel de kleedkamer opzochten.

Na rust bracht Max Kruse de spanning terug. Het was de derde treffer van het seizoen voor de aanvaller. Bremen was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen. De gastheren hadden zelfs geluk dat ze het duel met elf man afsloten, toen een vlijmscherpe tackle van Santiago Garcia slechts met geel werd bestraft.

Bayern houdt door deze zege een voorsprong van drie punten op runner-up RB Leipzig. Werder ziet de gevarenzone dichterbij komen na de zege (3-1) van Ingolstadt op HSV. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand