PSV heeft in de slotfase drie punten gepakt tegen Heracles Almelo: 1-2. Davy Pröpper zorgde in de 87ste minuut voor het winnende doelpunt.

In het begin van de wedstrijd had PSV het lastig. De eerste grote kans was nog voor Davy Pröpper, maar daarna pakte Heracles het initiatief. Dat resulteerde in de grootste kans van de wedstrijd voor Samuel Armenteros.

De spits van de thuisploeg werd in het strafschopgebied door Daniel Schwaab onderuit gehaald. Scheidsrechter Blom gaf terecht een penalty, maar die werd gemist door de Zweed. 

PSV kreeg ook mogelijkheden. Een vrije trap van Andrés Guardado schampte de lat waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen. Opvallend is dat PSV van alle Eredivisie-ploegen het vaakst met de brilstand aan de thee ging.

Ramselaar
Vijf minuten na rust was het eindelijk raak voor de landskampioen. Bart Ramselaar kreeg de bal een beetje gelukkig voor zijn voeten. Vanaf een meter of tien schoot de middenvelder via keeper Bram Castro binnen: 0-1.

Daarna leek PSV nog twee keer te scoren, via Davy Pröpper en Luuk de Jong. Maar beide keren ging de vlag terecht omhoog voor buitenspel.

Ook Marco van Ginkel was dichtbij, maar zijn kopbal werd gepakt door Castro. Een kwartier voor tijd kreeg PSV de deksel op de neus, nadat Armenteros zijn gemiste penalty goedmaakte.

Na een schitterende aanval kwam de bal bij de Zweed terecht die vervolgens keihard raak schoot: 1-1. Heracles leek een punt over te houden aan het duel, maar net als vorige week (tegen sc Heerenveen) was de slotfase beslissend.

Pröpper
Een poging van Davy Pröpper leek niet heel overtuigend, maar nadat de bal van richting werd veranderd was keeper Castro kansloos.

Door de zege houdt PSV de druk op Feyenoord en Ajax, die zondag in actie komen. Heracles blijft twaalfde. (FOX Sports)