Vitesse viert de 2-0 van Nathan
Vitesse viert de 2-0 van Nathan - © Pro Shots

Vitesse klopt AZ en richt vizier op top vijf

29 januari 2017
Vitesse heeft de bekerzege tegen Feyenoord een goed vervolg gegeven. In eigen huis won de ploeg van Henk Fraser met 2-1 van AZ.

Na tien minuten kwam Vitesse op voorsprong, maar de thuisploeg had op dat moment al achter moeten staan. Na dik vijf minuten kreeg Ben Rienstra een enorme kans. Hij schoot in vrije positie vanaf een meter of tien echter keihard op de lat.

Niet veel later benutte de Arnhemmers de eerste kans wel. Lewis Baker schoot van buiten het strafschopgebied in de lange hoek, keeper Sergio Rochet schampte de bal maar kon niet redden. 

Vitesse hield het overwicht en leek na een halfuur op 2-0 te komen, maar een treffer van Ricky van Wolfswinkel werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nathan
Direct na rust was het toch raak. Na geklungel achterin bij AZ, waar vooral keeper Rochet blunderde, kon Nathan simpel binnen lopen: 2-0.

AZ bracht de spanning nog wel terug, met hulp van Vitesse. Na een scrimmage kopte verdediger Guram Kashia de bal ongelukkig in eigen doel. 

In de absolute slotfase was AZ nog ontzettend dicht bij de gelijkmaker. Rienstra kreeg de bal op maat van Iliass Bel Hassani, maar raakte de bal verkeerd.

Door de zege nadert Vitesse de tegenstander tot op twee punten. AZ staat vijfde, Vitesse zevende. (FOX Sports)