FC Twente heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met PEC Zwolle. Dylan Seys en Oussama Assaidi verzorgden de doelpuntenproductie voor de Tukkers, die met 1-2 wonnen.

In de basiself van FC Twente was er voor de eerste keer een plek ingeruimd voor nieuwkomer Assaidi. De 28-jarige Marokkaan werd direct na het beginsignaal gevaarlijk, maar het schot dat volgde vloog meters over het doel van Zwolle-doelman Mickey van der Hart. 

Evenwicht 
Na deze waarschuwing volgde direct een Twente-aanval met meer doelgerichtheid. Rechtsbuiten Seys waagde een poging vanaf buiten het strafschopgebied en via het been van verdediger Dirk Marcellis belandde zijn schot in het doel. Binnen tien minuten keek de ploeg van Ron Jans tegen een 0-1 achterstand aan.   

Het antwoord van de Zwollenaren volgde een kwartier voor rust. Het was Queensy Menig die op fraaie wijze de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Collega-aanvaller Kingsley Ehizibue gaf een voorzet op een presenteerblaadje waarna Menig met veel gevoel de bal in de kruising schoot: 1-1. 

Matchwinner Assaidi 
Vlak na rust zorgde Bersant Celina ervoor dat Twente met een man minder kwam te staan. De huurling van Manchester City kreeg een oliedomme rode kaart, omdat hij natrapte na een duel met Danny Holla, die even daarvoor op zijn voet was gaan staan.

Na de uitsluiting van Celina was het verrassend genoeg niet PEC Zwolle, maar Twente dat wederom op voorsprong kwam. Van der Hart kwam ver uit zijn doelgebied en speelde de bal precies in de voeten van Assaidi. De aanvaller twijfelde geen moment en krulde van grote afstand de bal in het lege doel. 

De uitploeg verdedigde de voorsprong met hand en tand en hield ook na een grote gemiste kans van Menig stand. De bezoekers reisden hierdoor met drie punten terug naar Enschede. (FOX Sports) 


GOAL: PEC Zwolle komt op voorsprong via ..! De aanvaller zorgt met een geplaatst schot voor de 1-0. 


PEC Zwolle heeft de Ijssel