Feyenoord heeft zich tegen N.E.C. herpakt van de midweekse bekeruitschakeling tegen Vitesse. De Rotterdammers zegevierden met maar liefst 4-0.

Na het bekerechec kon Feyenoord zich volledig toeleggen op de titelstrijd in de Eredivisie. De aarzelende beginfase, waarin Brad Jones een schot van Mohamed Rayhi onschadelijk maakte, bleek geen voorbode voor een vervelende avond.

Integendeel, de Rotterdammers schakelden een tandje bij en hadden in de persoon van Eljero Elia een aanjager. Op aangeven van de buitenspeler haalde Steven Berghuis doeltreffend uit en pal voor rust werd het zelfs nog 2-0.

Elia, die even daardoor licht geblesseerd raakte, had het vermogen om na een pass van Dirk Kuijt uit de draai raak te schieten. Dat was gelijk zijn laatste actie, want in de pauze bleef hij in de kleedkamer achter. Bilal Basacikoglu verving Elia.

Spanning weg
In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. N.E.C. leek het geloof in een goed resultaat niet meer te hebben, waardoor Feyenoord nauwelijks in de problemen kwam.

Pas halverwege veerde het publiek in de volle Kuip weer op bij een vrije kopkans voor Eric Botteghin. De Braziliaan zag de bal tot zijn ontzetting naast het doel van Joris Delle verdwijnen. Even later redde de lat de Franse doelman bij een kopbal van Jens Toornstra.

Nicolai Jørgensen, die in de voorgaande drie competitieduels droog bleef staan, zorgde voor een mooi slotakkoord door twee keer te scoren. De spits bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Feyenoord schreef zo de drie punten verdiend bij en behoudt een marge van vijf punten op achtervolger Ajax, dat geen enkele moeite kende met ADO Den Haag (3-0). (FOX Sports)