Club Brugge blijft ondanks een nederlaag van 2-0 bij AA Gent koploper in België.

Achtervolger Anderlecht liet zondagavond de kans liggen om de leiding over te nemen. Tegen tien en later zelfs negen spelers van Standard Luik lukte het de Brusselaars niet om een opening te vinden: 0-0.

Linksback Filip Mladenovic van Standard kreeg al in de tweede minuut een rode kaart. Trainer Aleksandar Jankovic greep, na wat kansen van Anderlecht, snel in. Hij bracht middenvelder Danilo voor spits Renaud Emond.

Anderlecht was via Adrien Trebel dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij raakte de paal. Na de pauze was het Ivan Obradović die de lat raakte. Standard hield stand, ook toen Ishak Belfodil in de laatste minuut van de reguliere speeltijd rood kreeg en Standard met negen man de laatste minuten uit moest spelen.

Nuytinck
Bram Nuytinck deed de hele wedstrijd mee bij Anderlecht, dat nu nog één punt minder heeft dan Club Brugge. Brugge verloor tegen Gent voor de vijfde keer dit seizoen. Yuya Kubo en Kalifa Coulibaly maakten de doelpunten.

Aanvoerder Timmy Simons van Club Brugge speelde de duizendste wedstrijd uit zijn lange carrière. De veertigjarige Belg, die vijf jaar voor PSV speelde, werd in de slotfase afgelost door Lex Immers.

Bij Club Brugge hadden Stefano Denswil en Ruud Vormer een basisplaats gekregen van trainer Michel Preud'homme. Immers, woensdag als basisspeler nog trefzeker tegen Waasland-Beveren, kon als vervanger van de jubilerende Simons de nederlaag van zijn nieuwe ploeg niet meer voorkomen. (ANP)