Ajacied Mitchell Dijks lijkt alsnog zijn loopbaan bij Norwich City te vervolgen.

De verdediger zou volgens De Telegraaf op huurbasis naar The Canaries willen. Eerder zag hij af van een definitieve overgang naar de nummer acht uit de Championship. Hij reist maandag naar Engeland voor gesprekken met de club.

“Norwich City liet niet los”, verklaarde zaakwaarnemer Dick van Burik in de krant. “De trainer Alex Neil wilde hem koste wat kost hebben en trok Mitchell uiteindelijk over de streep.”

“Het is voor Mitchell belangrijk dat hij speelminuten gaat maken. En bij Norwich City krijgt hij die kans.”

Promoveren
De reden dat Dijks aanvankelijk aarzelde om de stap te zetten lag in het feit dat hij volgend seizoen niet op het tweede niveau van Engeland wil acteren. “Nu gaat hij er alles aan doen om met Norwich te promoveren. En als dat lukt, kan de club hem alsnog kopen”, aldus van Burik.

Dijks, die vorig jaar nog een vaste waarde was bij Ajax, verloor dit seizoen onder de nieuwe trainer Peter Bosz zijn basisplaats aan Daley Sinkgraven.

De linksback doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam, waarna hij in 2013 op huurbasis naar sc Heerenveen vertrok. Hij werd een jaar later aan Willem II verkocht, maar toenmalig trainer Frank de Boer haalde hem weer terug naar Ajax. (FOX Sports)