Marco van Basten
Marco van Basten - © Pro Shots

UEFA-baas Ceferin ziet niets in plannen Van Basten

30 januari 2017
Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA heeft de ideeën van Marco van Basten afgedaan als 'een grap'.

In een interview met de Duitse krant Welt liet de Sloveen maandag duidelijk blijken niets te zien in de voorstellen die Van Basten onlangs deed om het voetbal te veranderen. "We hebben geen revolutie nodig, het spel is al fantastisch", aldus Ceferin.

Vernieuwing voetbal
Van Basten, verantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen bij de wereldvoetbalbond FIFA, presenteerde onlangs een aantal ideeën om het spel te vernieuwen. Zo stelde hij voor buitenspel af te schaffen, een strafschoppenserie te veranderen in shoot-outs en gele kaarten te vervangen door tijdstraffen.

Het idee om buitenspel af te schaffen stelde Van Basten op persoonlijke titel, waardoor het niet een officieel voorstel betrof.  

Ceferin ziet daar allemaal niets in. "Buitenspel is belangrijk. Shoot-outs en tijdstraffen vind ik een grap."

De Europese voetbalbaas is niet de eerste die het oneens is met de nieuwe plannen van Van Basten. Onder andere Liverpool-coach Jürgen Klopp uitte kritiek op de nieuwe plannen van de voormalig topspits. (FOX Sports/ANP)