Jan Siemerink
Jan Siemerink - © ANP

Siemerink vertrekt als technisch directeur KNLTB

30 januari 2017
Jan Siemerink is per 1 maart niet langer technisch directeur van tennisbond KNLTB. Het contract met de oud-tennisser loopt in 2017 af maar vanwege een 'verschil van inzicht' is besloten niet tot verlenging over te gaan.

In december werd al bekend dat Siemerink zijn taken als Daviscupcaptain zou overdragen aan Paul Haarhuis. Voormalig bondsbestuurslid toptennis, Martin Koek, neemt de taken van Siemerink voorlopig waar.

"Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega. Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen", liet algemeen directeur van de KNLTB, Erik Poel, in een reactie weten.

Functie
Siemerink was sinds januari 2007 verbonden aan de KNLTB; eerst als Daviscupcaptain, vanaf 2012 ook als technisch directeur.

In deze functie was Siemerink verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. De KNLTB heeft de ambitie uitgesproken om structureel tot de beste tien tennislanden ter wereld te behoren. Onderdeel hiervan was de modernisering van de jeugdopleiding.

"De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis", liet Siemerink via de KNLTB weten. "De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat." (FOX Sports/ANP)